A szemvizsgálat menete

BabaSzemész vizsgálat 5 egyszerű lépésben:

gyermek szemvizsgálat 1
1. Beszélgetés

A BabaSzemész szemvizsgálat előtt röviden beszélgetünk Veletek, kitöltjük a vizsgálati adatlapot és megbeszéljük a kérdéseket. Gyermeked addig barátkozhat a környezettel, és közben végig az öledben ül. A vizsgálathoz nincsen szükség a pupilla tágítására.
gyermek szemvizsgálat 22. Szemvizsgálat

Elvégezzük a vizsgálatot. Először a szülőt kérdezzük meg, hogy felmérjük, a családban van-e valamilyen szembetegség. Ez segít, hogy gyermeked állapotát még pontosabban felmérhessük. Maga a vizsgálat úgy zajlik, hogy kb. 1 méter távolságból a gyermeked felé irányítjuk a műszert. A gép villogó fényeivel és hangjaival odavonzza gyermeked figyelmét. Amikor gyermeked a kamerába fókuszál, a műszer érzékeli ezt és azonnal elvégzi a mérést. Biztonság kedvéért több mérést is végzünk, és ezek egybevetésével alakul ki a végeredmény. Ezt követően a baba korának megfelelő speciális játékos teszteket is elvégezzük.

 

gyermek szemvizsgálat 33. Eredmény

A gép elemzi az eredményt. Erről nyomtatunk egy öntapadós címkét, amit a Babagondozási kiskönyvbe ajánlott beragasztani. Ezen kívül kaptok egy bizonyítványt is, amin látszik, hogy a vizsgálat milyen eredménnyel zárult.
gyermek szemvizsgálat 44. Eredmények magyarázata

A szűrőprogram által nyert tanusítványt elmagyarázzuk nektek, és az eredménytől függően részletes tájékoztatást kaptok a további teendőkről. A szülők számára nagyon fontos, hogy pontosan megismerjék azokat az információkat amelyek a későbbiekben is segítségükre lehet, akár nincs, akár van szemészeti probléma a gyermeknél.
gyermek szemvizsgálat 55. Következő vizsgálat időpontja

A következő vizsgálat időpontjára az eredmény függvényében teszünk javaslatot.
Mindenki aki részt vett már BabaSzemész szemvizsgálaton automatikusan tagja lesz a BabaSzemész klubnak. A klubtagok további kedvezményeket élveznek és olyan akciókról és lehetőségekről értesülnek, amelyről mások nem. A vizsgálat végén megkapjátok BabaSzemész Klubtagsági kártyátokat, amellyen feltüntetjük a következő vizsgálat időpontját, valamint a következő vizsgálatra jogosító kedvezményt.

Szemlátomás Optika - dunaharaszti vizsgálati helyszín